Grondboringen en geothermische boringen voor geothermische energie

Grondboringen en geothermische boringen voor geothermische energie!

Grondboringen Geothermische Boringen Geothermische EnergieDe grondboringen en de geothermische boringen zijn de voornaamste onderdelen in de opwekking van de nodige geothermische energie voor een verticaal geothermisch warmtepompsysteem. Dit komt omdat deze als primaire warmtebron moeten functioneren en 75% van de nodige energie door de aarde dient te worden voorzien. Het is dan ook vanzelfsprekend dat de dimensionering van deze geothermische boringen bijzonder nauwkeurig moet gebeuren.

Dimensionering

Het is lang niet steeds adviseerbaar om een te krachtige warmtepomp te nemen, eveneens niet als de warmtepomp aangewend wordt voor alle warmte, inclusief voor de voorziening van sanitair warm water in huis. Om kostenbesparing, maar ook omdat een kleine warmtepomp minder vaak aan- en afslaat, wat uiteindelijk beter is voor de rentabiliteit.

Daarentegen is het wel verstandig om de dimensioneringen nauwlettend in de gaten te houden: de warmteafgiftepunten moeten nauwkeurig berekend worden en bij de uitvoering moeten deze ook strikt nageleefd worden. Bij geothermische warmtepompen is deze uitvoering veel belangijker dan bij gasgestookte centrale installaties, waar meestal behoorlijk overcapaciteit wordt geïnstalleerd maar dus ook veel minder zuinig wordt omgesprongen met energie-efficiëntie.

Geothermische boringen

Het kan bijvoorbeeld ook dat er te weinig wordt geboord en de voorziene warmtebron niet voldoet aan de behoefte, dan zal de aanwezige bodemtemperatuur te sterk dalen. De warmtepomp zal dan vaker aanslaan om voldoende warmte te onttrekken met een hoger energieverbruik als gevolg.

In bepaalde gevallen is dan soms een elektrische weerstand nodig die voor extra warmte moet voorzien om de gewenste temperatuur in de woning te verkrijgen. Die weerstand heeft doorgaans een vermogen dat 3 keer zo hoog is dan het opgenomen vermogen van de warmtepomp, waardoor het verbruik ineens verviervoudigt.

Een foutieve dimensionering heeft dus vaak een grote impact op het rendement van de warmtepomp en daarom is het noodzaak om de dimensionering en de plaatsing van een geothermisch warmtepompsysteem uit te besteden aan een deskundige firma zoals Soloya.

Doe enkel beroep op een geothermische warmtepompspecialist

Feit is natuurlijk dat het vermogen van de warmtepomp afgestemd moet zijn op de behoefte. Bovendien is een warmtepomp enkel ideaal bij goed geïsoleerde woningen die beschikken over een lage temperatuurverwarming, zoals vloerverwarming.

Het is daarom voornaam om de warmtepomp enkel te laten installeren door een betrouwbare warmtepompspecialist.

Meer info over grondboringen en geothermische boringen voor geothermische energie?

Vraag een vrijblijvende offerte aan bij warmtepompexpert Soloya om u te informeren over de mogelijkheden van grondboringen en geothermische boringen voor de opwekking van geothermische energie.

Grondboringen of geothermische boringen voor de boeg?

Vertrouw op ruim 10 jaar ervaring van warmtepompspecialist Soloya!

Belangrijk nieuws

 • 10dec

  Prosumententarief blijft van kracht tot 2020

  Lees Meer →
 • 04dec

  De toekomst van verwarmen? Hitte uit eigen bodem

  Lees Meer →
 • 09nov

  Realisatie Daikin Lucht/Lucht airco/warmtepomp installatie te Niel-Bij-As

  Lees Meer →

Klantenervaringen


Toen ik zonnepanelen wou plaatsen raadde een vriend mij Soloya aan. Achteraf bekeken ben ik hem erg dankbaar voor de tip. Echt vakwerk tegen een betaalbare prijs.
J. Desmet uit Ravels
Wij zijn erg verheugd over de professionele plaatsing van onze zonnepanelen. Op voorhand werden we uitgebreid geïnformeerd en alle afspraken werden nageleefd zoals voorzien. Bedankt Soloya!”
K. Degryse uit Westerlo
Vlotte afhandeling van alle papierwerk en een zeer correcte service. We werden ook uitgebreid geïnformeerd over alle mogelijkheden. Dankzij Soloya ben je er ook zeker van geen enkele premie mis te lopen.
S. Snoeck uit Mol
Aan iedereen die zonnepanelen wil installeren zouden wij Soloya willen aanraden. Zelden zo’n gemotiveerd team in huis gehad. Alle afspraken werden stipt nageleefd en de klus was in een handomdraai geklaard.
P. Uytendaele uit Dendermonde
De installatie van de zonnepanelen verliep heel vlot en ik kreeg ook alle nodige documenten voor subsidies en groenestroomcertificaten. Voor het plaatsen van zonnepanelen raad ik iedereen Soloya aan!``
J. Delanghe uit Diepenbeek
Ik ben onder de indruk van de snelheid waarmee jullie werken. Ik vroeg een offerte aan, jullie belden mij op en niet veel later was alles al besproken en geregeld. Ook de installatie verliep zeer vlot.”
T. Hoornaerts uit Ninove
In onze vriendenkring deden heel wat wilde verhalen de ronde over installateurs van zonnepanelen. We waren dan ook op onze hoede toen we met Soloya in zee gingen. Achteraf gezien was dat nergens voor nodig!
N. Bolle uit Beringen

Mitsubishi Electric

Daikin

Panasonic Aquarea warmtepompen

Ontdek onze

Op zonnepanelen

Tel +32 11 91 03 16

Voor zonnepanelen, warmtepompen, spouwmuurisolatie, zonneboilers en warmtepompboilers

 • Prosumententarief blijft van kracht tot 2020


Toon buttons
Verberg buttons