Rendement zonnepanelen opbrengst

Rendement zonnepanelen

Opbrengst zonnepanelen bepaald door externe factoren

Rendement zonnepanelen opbrengstGeplaatste zonnepanelen produceren stroom. Externe factoren bepalen mede het zonnepanelen rendement. Niet enkel de kwaliteit van uw zonnepaneel installatie heeft dus invloed op de opbrengst van de zonnepanelen. Welke zijn deze externe factoren?

 • De hellingsgraad van uw dak
 • De oriëntatie van het dak
 • De schaduw op de installatie
 • De ventilatie van de zonnepanelen

Vertrouw net zoals 1000 klanten voor u op Soloya voor een optimaal zonnepanelen rendement en vraag een vrijblijvende offerte aan.

De hellingsgraad van het dak

Zonnepanelen worden bij voorkeur naar het Zuiden geplaatst. De juiste hellingsgraad primeert voor het optimale zonnepanelen rendement. De helling zorgt ervoor of panelen al dan niet maximaal het licht kunnen opvangen. De ideale hellingsgraad van het dak bedraagt 30° tot 35°. Daken tussen 15°-30° en 30°-45° verliezen al gauw tussen de 3% en 5% rendement. Voor daken boven 45° bedraagt het verlies tussen de 5% en 8% rendement.

De oriëntatie van het dak

De perfecte ligging voor een zonnepaneel installatie is op een dak met een oriëntatie naar het Zuiden. Bij deze oriëntatie is er maximale opbrengst van de gemiddeld 1000 uren zonneschijn die we jaarlijks ontvangen. Daken georiënteerd naar het Oosten of Westen zijn ook nog geschikt, zeker als de hellingsgraad ideaal is.

Naar het Noorden georiënteerde daken zijn niet geschikt en worden afgeraden omdat in dit geval het rendementsverlies veel te groot is.

De schaduw op de installatie

De zonnepanelen zetten opgevangen zonlicht om in stroom. Hoe meer zonlicht de panelen opvangen des te hoger het rendement. Wilt u het rendement van zonnepanelen optimaliseren? Schaduw is een grote externe factor in rendementsverlies van zonnepanelen. U verliest opbrengst wanneer de schaduw van bomen, schoorstenen en nabijgelegen gebouwen op de zonnepanelen vallen.

De ventilatie van de zonnepanelen

Het is misschien niet direct wat u verwacht, maar het rendement van zonnepanelen ligt hoger op een winderige zonnige winterdag met 10 -15° dan een tropische zomerdag van 35°.

Wanneer de temperatuur op de zonnepanelen boven de 25°C stijgt dan daalt het zonnepanelen rendement. Daarom is het belangrijk dat de zonnepanelen goed kunnen ventileren. Een open ruimte tussen het zonnepaneel en het dak is de beste manier om zonnepanelen te ventileren en maximaal te laten renderen.

Metingen tonen aan dat de zonnepanelen opbrengst tot 5% daalt wanneer de zonnepanelen in het dak ingebouwd zijn.

Reken op Soloya voor het maximaal haalbare zonnepanelen rendement!

Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie of een afspraak om de zonnepanelen opbrengst van uw dak te berekenen.

Vraag hier een offerte aan

Belangrijk nieuws

 • 10dec

  Prosumententarief blijft van kracht tot 2020

  Lees Meer →
 • 04dec

  De toekomst van verwarmen? Hitte uit eigen bodem

  Lees Meer →
 • 09nov

  Realisatie Daikin Lucht/Lucht airco/warmtepomp installatie te Niel-Bij-As

  Lees Meer →

Klantenervaringen


“Toen ik zonnepanelen wou plaatsen raadde een vriend mij Soloya aan. Achteraf bekeken ben ik hem erg dankbaar voor de tip. Echt vakwerk tegen een betaalbare prijs.”
J. Desmet uit Ravels
“Wij zijn erg verheugd over de professionele plaatsing van onze zonnepanelen. Op voorhand werden we uitgebreid geïnformeerd en alle afspraken werden nageleefd zoals voorzien. Bedankt Soloya!”
K. Degryse uit Westerlo
“Vlotte afhandeling van alle papierwerk en een zeer correcte service. We werden ook uitgebreid geïnformeerd over alle mogelijkheden. Dankzij Soloya ben je er ook zeker van geen enkele premie mis te lopen.”
S. Snoeck uit Mol
“Aan iedereen die zonnepanelen wil installeren zouden wij Soloya willen aanraden. Zelden zo’n gemotiveerd team in huis gehad. Alle afspraken werden stipt nageleefd en de klus was in een handomdraai geklaard.”
P. Uytendaele uit Dendermonde
``De installatie van de zonnepanelen verliep heel vlot en ik kreeg ook alle nodige documenten voor subsidies en groenestroomcertificaten. Voor het plaatsen van zonnepanelen raad ik iedereen Soloya aan!``
J. Delanghe uit Diepenbeek
``Ik ben onder de indruk van de snelheid waarmee jullie werken. Ik vroeg een offerte aan, jullie belden mij op en niet veel later was alles al besproken en geregeld. Ook de installatie verliep zeer vlot.”
T. Hoornaerts uit Ninove
“In onze vriendenkring deden heel wat wilde verhalen de ronde over installateurs van zonnepanelen. We waren dan ook op onze hoede toen we met Soloya in zee gingen. Achteraf gezien was dat nergens voor nodig!”
N. Bolle uit Beringen
schletter

Wurth

clickfit

rec solar

SMA Omvormers

take_e_way

Ontdek onze

Op zonnepanelen

Tel +32 11 91 03 16

Voor zonnepanelen, warmtepompen, spouwmuurisolatie, zonneboilers en warmtepompboilers

 • Prosumententarief blijft van kracht tot 2020


Toon buttons
Verberg buttons