Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie en spouwisolatie

Spouwisolatie elimineert koudebruggen

Spouwmuurisolatie vermindert het warmteverlies vanuit de woning en verhoogt het akoestisch comfort in de woning. Dateert uw woning van voor 1976? Dan is de kans bijzonder groot dat u onnodig veel warmte verliest via de gevel door een gebrek aan spouwmuurisolatie. De verwarming van een woning is immers voor vele mensen de grootste maandelijkse uitgave. Voornaam is dan dat de warmte niet ontsnapt door een slechte isolatie van de spouwmuur. Door het aanbrengen van geschikte spouwisolatie behoren koudebruggen tot de verleden tijd.

Isolatie spouwmuur plaatsen? Vraag advies aan isolatiespecialist Soloya voor spouwmuurisolatie.

Spouwmuurisolatie Spouwmuurisolatie Soloya Spouwmuurisolatie Soloya Lommel Spouwmuurisolatie buitenmuur

Tot 30% besparing op energie met spouwmuurisolatie

Al ruim 10 jaar is Soloya het aanspreekpunt om u te helpen besparen op uitgaven voor energie via zonnepanelen, warmtepompen en zonneboilers. Hetgeen ons vaak opviel was de hoeveelheid aan slecht geïsoleerde woningen in Vlaanderen. Sinds een aantal jaren hebben we dan ook resoluut gekozen om u eveneens van dienst te zijn voor de na-isolatie van uw spouwmuur. In onze zoektocht naar een milieuvriendelijke spouwmuurisolatie zijn we bij Rockwool uitgekomen.

Het ROCKWOOL gamma spouwmuurisolatie biedt een gepaste isolatieoplossing voor zowel bestaande bouw als nieuwbouwwoningen. Alle Rockwool spouwmuurisolatie is bijzonder thermisch isolerend, brandveilig, geluidsabsorberend en boven alles milieuvriendelijk. Op deze manier levert spouwmuurisolatie een nadrukkelijke bijdrage aan de duurzaamheid en ecologische coëfficiënt van het gebouw.

Met Rockwool steenwol plaatsen we een vochtafstotend en thermisch brandveilig schild in de spouwmuur. Zo ontsnapt er minder warmte via de gevel en bespaart u tot 30% op uw energiefactuur.

Uw investering in spouwisolatie is zo op 3 tot 5 jaar volledig terugverdiend!

Na-isolatie spouwmuur in 1 dag

Op uw investering in spouwisolatie maximaal te benutten, dient de plaatsing van de spouwmuurisolatie natuurlijk op de juiste manier en snel te worden uitgevoerd. Dit plaatsingsproces verloopt uitstekend bij Soloya! De plaatsing doen wij namelijk in 1 dag! U heeft bovendien geen stedenbouwkundige vergunning nodig en mits de isolatie langs buiten wordt ingespoten, heeft u er nauwelijks hinder van.

Op esthetisch vlak verandert er evenmin iets aan de gevel van de woning. Spouwisolatie heeft dus enkel maar voordelen.

Na-isoleren van de spouw: de werking?

Wanneer de woning gebouwd werd tussen 1960 1990 is de kans vrij groot dat de aanwezige spouwmuur nog niet geïsoleerd is. In dit geval kan u de muren eenvoudig laten na-isoleren. Spouwmuurisolatie wordt via sondes van buitenaf in de spouwmuur aangebracht. In de voegen worden gaatjes gemaakt waardoor de isolatie ingespoten wordt. De gaatjes worden na afloop natuurlijk dichtgemaakt in hetzelfde kleur als het huidige voegwerk.

Rockwool spouwmuurisolatie

Het gebruikte isolatiemateriaal is van kwaliteit verzekerd door een ATG-certificaat. Het plaatsingsteam van Soloya werd ook door BCCA beloond met een ATG certificaat. Door beroep te doen op een erkende installateur ontvangt u van de netbeheerder een premie van € 6 per m².

Deze duurzame isolatie is een oplossing voor spouwmuren en verloren zolders. Nog zeer veel woningen (ongeveer 600.000 in Vlaanderen) zijn niet of onvoldoende geïsoleerd en verliezen daardoor warmte via de gevel, het dak en de vloeren. Door de stijgende energieprijzen beseffen al meer mensen dan investeren in goede isolatie een verstandige beslissing is. Door de aanmoediging van overheidssubsidies is het daarmee nog nooit zo aantrekkelijk geweest om een woning te laten isoleren.

€ 2 per m² extra korting op spouwisolatie voor bestaande klanten

U bent al klant? Geen nood! We doen hier nog een schepje bovenop met een extra premie van € 2 per m² voor iedere klant die ervoor zorgt dat een vriend, familielid, buurman of verre kennis ook klant wordt.

Ontdek onze folder of neem contact op voor meer informatie over de na-isolatie van uw spouwmuur. Wij helpen u graag verder.

Spouwmuurisolatie prijs

De prijs van de spouwmuurisolatie en de uiteindelijke kostprijs worden bepaald door het aantal te plaatsen m². Het finale kostenplaatje weegt natuurlijk niet op tegen de vele voordelen en dat investeren in een degelijke spouwmuurisolatie u op zeer korte termijn heel veel geld opbrengt!

Spouwmuren isoleren loont!

Als het plaatsen van spouwmuurisolatie mogelijk is, dan wordt het steeds aangeraden om dit te doen. Het klimaat in de woning blijft constanter en u verhoogt er het niveau van comfort en bereikt een behaaglijker gevoel mee. Bovendien voorkomt u vocht- en schimmelproblemen, het energieverbruik verlaagt en in de zomer blijft de woning koeler.

Vraag professioneel advies bij het na-isoleren van de spouwmuur

Na-isolatie spouwmuur uitvoeren? Vraag een offerte aan bij Soloya voor spouwmuurisolatie.

Spouwmuurisolatie plaatsen?

Vertrouw op ruim 10 jaar ervaring van Soloya!

Belangrijk nieuws

 • 10dec

  Prosumententarief blijft van kracht tot 2020

  Lees Meer →
 • 04dec

  De toekomst van verwarmen? Hitte uit eigen bodem

  Lees Meer →
 • 09nov

  Realisatie Daikin Lucht/Lucht airco/warmtepomp installatie te Niel-Bij-As

  Lees Meer →
 • 29okt

  Marktaandeel hernieuwbare energie stijgt in België en groene elektriciteit wordt alsmaar groener

  Lees Meer →
 • 26okt

  Realisatie Totaal project te Zemst.

  Lees Meer →

Klantenervaringen


“Toen ik zonnepanelen wou plaatsen raadde een vriend mij Soloya aan. Achteraf bekeken ben ik hem erg dankbaar voor de tip. Echt vakwerk tegen een betaalbare prijs.”
J. Desmet uit Ravels
“Wij zijn erg verheugd over de professionele plaatsing van onze zonnepanelen. Op voorhand werden we uitgebreid geïnformeerd en alle afspraken werden nageleefd zoals voorzien. Bedankt Soloya!”
K. Degryse uit Westerlo
“Vlotte afhandeling van alle papierwerk en een zeer correcte service. We werden ook uitgebreid geïnformeerd over alle mogelijkheden. Dankzij Soloya ben je er ook zeker van geen enkele premie mis te lopen.”
S. Snoeck uit Mol
“Aan iedereen die zonnepanelen wil installeren zouden wij Soloya willen aanraden. Zelden zo’n gemotiveerd team in huis gehad. Alle afspraken werden stipt nageleefd en de klus was in een handomdraai geklaard.”
P. Uytendaele uit Dendermonde
``De installatie van de zonnepanelen verliep heel vlot en ik kreeg ook alle nodige documenten voor subsidies en groenestroomcertificaten. Voor het plaatsen van zonnepanelen raad ik iedereen Soloya aan!``
J. Delanghe uit Diepenbeek
Ik ben onder de indruk van de snelheid waarmee jullie werken. Ik vroeg een offerte aan, jullie belden mij op en niet veel later was alles al besproken en geregeld. Ook de installatie verliep zeer vlot.
T. Hoornaerts uit Ninove
“In onze vriendenkring deden heel wat wilde verhalen de ronde over installateurs van zonnepanelen. We waren dan ook op onze hoede toen we met Soloya in zee gingen. Achteraf gezien was dat nergens voor nodig!”
N. Bolle uit Beringen

ROCKWOOL Spouwmuurisolatie


Ontdek onze

Op zonnepanelen

Tel +32 11 91 03 16

Voor zonnepanelen, warmtepompen, spouwmuurisolatie, zonneboilers en warmtepompboilers

 • Prosumententarief blijft van kracht tot 2020

Toon buttons
Verberg buttons