Warmtepomp Antwerpen

Warmtepomp Antwerpen

Antwerpse specialist warmtepomptechnieken

Warmtepomp AntwerpenOp zoek naar een warmtepomp installateur in Antwerpen? Soloya is sinds 2005 reeds actief met het plaatsen van warmtepompen in Antwerpen en omstreken. Raadpleeg zeker deze warmtepomp installateur om u te voorzien van het nodige advies m.b.t. de installatie van verschillende soorten warmtepompen in de provincie Antwerpen.

Vraag hier uw offerte aan voor de installatie van een warmtepomp te Antwerpen.

De warmtepomp als duurzame energiebron in Antwerpen

Antwerpen is als tweede grootste stad van het land één van de plekken waar investeringen in duurzame en groene energie zeer veel voordelen bieden. Antwerpen organiseert jaarlijks een groepsaankoop groene energie en zonnepanelen voor particulieren. Het aantal zonnepaneel installaties stijgt ieder jaar dan ook fors in Antwerpen.

Op middellange termijn is verwarmen met fossiele brandstof desastreus voor de leefbaarheid van het milieu en onze natuurlijke omgeving. De opwarming van het klimaat is helaas niet beperkt tot enkel de stijging van de zeespiegel. Aan de grondslag van de Arabische revolutie ligt het mislukken van de oogst in Rusland. Klimaatvluchtelingen worden een alsmaar toenemend onderwerp in de media, met onoverzienlijke gevolgen voor de sociale zekerheid en stabiliteit van grote regio’s en grootsteden zoals Antwerpen.

Met de warmtepomp is er nu een duurzame energiebron die voor minstens 60% minder CO2 uitstoot zorgt. Om persoonlijk, met stimulus van de regering, bij te dragen tegen de opwarming van de aarde is investeren in een warmtepomp installatie een verstandige keuze!

De werking van warmtepompen

Hoe werkt een warmtepomp? De werking van een warmtepomp is vergelijkbaar met deze van de koelkast maar dan in omgekeerde richting. Een warmtepomp installatie vangt warmte op via een warmtecollector uit de omgevingslucht. Een warmtepomp werkt dus hoofdzakelijk op lucht, wat ongelimiteerd én gratis beschikbaar is.

De vereiste dosis stroom kan dan weer perfect opgewekt worden met de installatie van zonnepanelen. Met de recente stijging van de BTW naar 21% op elektriciteit kunt u een warmtepomp bij voorkeur combineren met een zonnepaneel installatie.

Zijn de spouwmuren van de woning nog niet geïsoleerd? Dan raden we allereerst toch ook aan om spouwmuurisolatie te laten aanbrengen. Zonder adequate buitenmuurisolatie verliest u het anders gunstige effect dat een warmtepomp produceert.

Terugverdientijd en fiscale voordelen?

Warmtepomp AntwerpenVoor de meeste energiebesparende ingrepen, en dus ook voor een warmtepomp installatie kan u subsidies aanvragen. Daarnaast hebt u met een warmtepomp installatie ook recht op een fiscaal voordeel. Gemiddeld betekent dit dat u tot 40% van de totale investering (inclusief BTW) kan recupereren via het belastingvoordeel.

De terugverdientijd van een warmtepomp is voor iedere installatie anders. De installatie vergt al de nodige kennis en ervaring. Daarenboven zijn deze soort installaties nog snelle terugverdiend wanneer u de natuurlijke koelfunctie ten volle benut.

Als u het volledige kostenplaatje bekijkt, alle aanwezige subsidies aanvraagt, het fiscaal voordeel en de besparing op uw jaarlijkse energiefactuur vermenigvuldigt, hebt u uw warmtepomp in geen tijd terugverdiend!

Meer info over de systemen van warmtepompen in Antwerpen

Vertrouw op de warmtepomp installateur Soloya! Contacteer ons vandaag nog voor een afspraak om de mogelijkheden te bespreken van een warmtepomp in Antwerpen.

Vraag hier een offerte aan

Belangrijk nieuws

 • 10dec

  Prosumententarief blijft van kracht tot 2020

  Lees Meer →
 • 04dec

  De toekomst van verwarmen? Hitte uit eigen bodem

  Lees Meer →
 • 09nov

  Realisatie Daikin Lucht/Lucht airco/warmtepomp installatie te Niel-Bij-As

  Lees Meer →

Klantenervaringen


“Toen ik zonnepanelen wou plaatsen raadde een vriend mij Soloya aan. Achteraf bekeken ben ik hem erg dankbaar voor de tip. Echt vakwerk tegen een betaalbare prijs.”
J. Desmet uit Ravels
“Wij zijn erg verheugd over de professionele plaatsing van onze zonnepanelen. Op voorhand werden we uitgebreid geïnformeerd en alle afspraken werden nageleefd zoals voorzien. Bedankt Soloya!”
K. Degryse uit Westerlo
“Vlotte afhandeling van alle papierwerk en een zeer correcte service. We werden ook uitgebreid geïnformeerd over alle mogelijkheden. Dankzij Soloya ben je er ook zeker van geen enkele premie mis te lopen.”
S. Snoeck uit Mol
“Aan iedereen die zonnepanelen wil installeren zouden wij Soloya willen aanraden. Zelden zo’n gemotiveerd team in huis gehad. Alle afspraken werden stipt nageleefd en de klus was in een handomdraai geklaard.”
P. Uytendaele uit Dendermonde
``De installatie van de zonnepanelen verliep heel vlot en ik kreeg ook alle nodige documenten voor subsidies en groenestroomcertificaten. Voor het plaatsen van zonnepanelen raad ik iedereen Soloya aan!``
J. Delanghe uit Diepenbeek
``Ik ben onder de indruk van de snelheid waarmee jullie werken. Ik vroeg een offerte aan, jullie belden mij op en niet veel later was alles al besproken en geregeld. Ook de installatie verliep zeer vlot.”
T. Hoornaerts uit Ninove
“In onze vriendenkring deden heel wat wilde verhalen de ronde over installateurs van zonnepanelen. We waren dan ook op onze hoede toen we met Soloya in zee gingen. Achteraf gezien was dat nergens voor nodig!”
N. Bolle uit Beringen

Mitusbishi Electric Daikin Warmtepompen
Panasonic Aquarea warmtepompen


Ontdek onze

Op zonnepanelen

Tel +32 11 91 03 16

Voor zonnepanelen, warmtepompen, spouwmuurisolatie, zonneboilers en warmtepompboilers

 • Prosumententarief blijft van kracht tot 2020

Toon buttons
Verberg buttons