LUCHT/LUCHT WARMTEPOMP

Lucht/lucht warmtepompen om uw huis te verwarmen

Hoe werkt een lucht/lucht warmtepomp?

Lucht-Lucht warmtepompUw huis verwarmen met de milieuvriendelijke warmte van een warmtepomp is voordelig, efficiënt en ecologisch verantwoord. Maar wat is nu de precieze werking van de verschillende systemen? We starten met lucht/lucht warmtepompen die warmte onttrekken aan de buitenlucht en deze warme lucht afleiden naar de leefruimtes.

In de zomer is dit proces omgekeerd en wordt de warmte van binnen naar buiten afgevoerd en zorgt dan voor de nodige verkoeling. Een lucht/lucht warmtepomp waarborgt een constante temperatuur in elk seizoen. Een lucht/lucht warmtepomp produceert zo afhankelijk van de temperatuur 2 tot 4 keer meer energie dan het zelf nodig heeft.

Verkoeling in de zomer

In de winter doet een lucht/lucht warmtepomp dienst als verwarming, in de zomer daarentegen functioneert de lucht/lucht warmtepomp als een airconditioning systeem. De warmte wordt naar buiten afgevoerd en de koelvloeistof stroomt dan in de andere richting. De aanvankelijke verdamper is nu de condensor die de warmte uit de woning aan de buitenlucht afgeeft.

Het voordeel van een lucht/lucht warmtepomp

Een groot voordeel van een lucht/lucht warmtepomp is natuurlijk de milieuvriendelijkheid. Maar wist u dat de installatiekosten bovendien betrekkelijk laag zijn voor dit duurzame energiesysteem? Maak dus vandaag nog een afspraak met een van onze professionele installateurs. Wij zorgen voor een milieuvriendelijke verwarming en verkoeling van uw huis met de plaatsing van een voordelig warmtepompsysteem!

Het nadeel van een lucht/lucht warmtepomp

In vergelijking met de lucht/water warmtepomp of hybride warmtepomp zal het rendement van dit systeem op koude dagen namelijk lager liggen.

Tevens is een lucht-lucht warmtepomp niet geschikt voor radiatoren of vloerverwarming en kan het enkel gebruikt worden voor een luchtverwarmingsinstallatie.

Wilt u meer weten over lucht/lucht warmtepompen?

Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie over het verwarmen of verkoelen van uw huis met een lucht/lucht warmtepomp.

Vraag hier een offerte aan

Belangrijk nieuws

 • 10dec

  Prosumententarief blijft van kracht tot 2020

  Lees Meer →
 • 04dec

  De toekomst van verwarmen? Hitte uit eigen bodem

  Lees Meer →
 • 09nov

  Realisatie Daikin Lucht/Lucht airco/warmtepomp installatie te Niel-Bij-As

  Lees Meer →

Klantenervaringen


Toen ik zonnepanelen wou plaatsen raadde een vriend mij Soloya aan. Achteraf bekeken ben ik hem erg dankbaar voor de tip. Echt vakwerk tegen een betaalbare prijs.
J. Desmet uit Ravels
Wij zijn erg verheugd over de professionele plaatsing van onze zonnepanelen. Op voorhand werden we uitgebreid geïnformeerd en alle afspraken werden nageleefd zoals voorzien. Bedankt Soloya!”
K. Degryse uit Westerlo
Vlotte afhandeling van alle papierwerk en een zeer correcte service. We werden ook uitgebreid geïnformeerd over alle mogelijkheden. Dankzij Soloya ben je er ook zeker van geen enkele premie mis te lopen.
S. Snoeck uit Mol
Aan iedereen die zonnepanelen wil installeren zouden wij Soloya willen aanraden. Zelden zo’n gemotiveerd team in huis gehad. Alle afspraken werden stipt nageleefd en de klus was in een handomdraai geklaard.
P. Uytendaele uit Dendermonde
De installatie van de zonnepanelen verliep heel vlot en ik kreeg ook alle nodige documenten voor subsidies en groenestroomcertificaten. Voor het plaatsen van zonnepanelen raad ik iedereen Soloya aan!``
J. Delanghe uit Diepenbeek
Ik ben onder de indruk van de snelheid waarmee jullie werken. Ik vroeg een offerte aan, jullie belden mij op en niet veel later was alles al besproken en geregeld. Ook de installatie verliep zeer vlot.”
T. Hoornaerts uit Ninove
In onze vriendenkring deden heel wat wilde verhalen de ronde over installateurs van zonnepanelen. We waren dan ook op onze hoede toen we met Soloya in zee gingen. Achteraf gezien was dat nergens voor nodig!
N. Bolle uit Beringen

Mitsubishi Electric

Daikin

Panasonic Aquarea warmtepompen

Ontdek onze

Op zonnepanelen

Tel +32 11 91 03 16

Voor zonnepanelen, warmtepompen, spouwmuurisolatie, zonneboilers en warmtepompboilers

 • Prosumententarief blijft van kracht tot 2020


Toon buttons
Verberg buttons