Lucht/water warmtepomp

Lucht/water warmtepompen voor warm water en verkoeling

Wat is een lucht/water warmtepomp?

Lucht-Water warmtepompEen lucht/water warmtepomp onttrekt warmte aan de lucht ne geeft deze af aan de leefruimtes. Met lucht-water warmtepompen kan deze aangevoerde warmte ook gebruikt worden voor de productie van warm water. Deze warmtepomp voorziet dus in de behoefte van sanitair warm water én voor een aangename verkoeling in de zomer.

Vraag hier een offerte aan voor een lucht/water warmtepomp.

Hoe werkt een lucht-water warmtepomp?

Om warm water te kunnen produceren, neemt een lucht/water warmtepomp warmte op uit de buitenlucht, om leidt deze warmte naar binnen via een watercircuit. Hoe werkt het precies?

 1. het koelmiddel wordt rondgepompt en neemt warmte op in de verdamper
 2. de druk in de verdamper daalt, waardoor het koelmiddel kookt en verdampt
 3. de compressor transporteert deze damp vervolgens naar de condensor, waar de damp condenseert en opnieuw een vloeibaar koelmiddel wordt
 4. de opgenomen warmte uit de buitenlucht komt door dit proces weer vrij en wordt overgedragen op het circulerende water van de warmtepomp

Ideaal bij renovaties

Lucht/water warmtepompen worden vaak gekozen bij renovaties. Bij renovatieprojecten is het immers dikwijls niet mogelijk om een geothermische warmtepomp te installeren als bron van warm water. Een lucht/water warmtepomp laat toe een milieuvriendelijk energiesysteem te installeren in een bestaande woning.
Een goede oplossing is dan een pomp die warmte onttrekt aan de buitenlucht, omdat er voor dit systeem geen ingrijpende aanpassingen nodig zijn, zoals een grondboring.

Lage of hoge temperatuur warmtepomp

U kunt Soloya ook inschakelen voor een lage temperatuur of hoge temperatuur warmtepomp van onze partner Daikin. Een lage temperatuur warmtepomp is de ideale oplossing voor nieuwe woningen of grote renovaties. Het neemt warmte op bij een lage temperatuur en geeft deze af bij een hoge temperatuur. Zo spaart u energie én het milieu! Een hoge temperatuur warmtepomp kan temperaturen halen boven de 65 graden. Het is dus een duurzaam en voordelig alternatief voor uw verwarming of warm waterproductie.

Wilt u meer weten over de lucht/water warmtepomp?

Overweegt u de installatie van een lucht/water warmtepomp voor de productie van sanitair warm water of verwarming? Vraag een offerte aan Soloya, uw professioneel installateur van lucht/water warmtepompen, is u graag van dienst.Vraag hier een offerte aan

Belangrijk nieuws

 • 10dec

  Prosumententarief blijft van kracht tot 2020

  Lees Meer →
 • 04dec

  De toekomst van verwarmen? Hitte uit eigen bodem

  Lees Meer →
 • 09nov

  Realisatie Daikin Lucht/Lucht airco/warmtepomp installatie te Niel-Bij-As

  Lees Meer →

Klantenervaringen

Toen ik zonnepanelen wou plaatsen raadde een vriend mij Soloya aan. Achteraf bekeken ben ik hem erg dankbaar voor de tip. Echt vakwerk tegen een betaalbare prijs.
J. Desmet uit Ravels
Wij zijn erg verheugd over de professionele plaatsing van onze zonnepanelen. Op voorhand werden we uitgebreid geïnformeerd en alle afspraken werden nageleefd zoals voorzien. Bedankt Soloya!”
K. Degryse uit Westerlo
Vlotte afhandeling van alle papierwerk en een zeer correcte service. We werden ook uitgebreid geïnformeerd over alle mogelijkheden. Dankzij Soloya ben je er ook zeker van geen enkele premie mis te lopen.
S. Snoeck uit Mol
Aan iedereen die zonnepanelen wil installeren zouden wij Soloya willen aanraden. Zelden zo’n gemotiveerd team in huis gehad. Alle afspraken werden stipt nageleefd en de klus was in een handomdraai geklaard.
P. Uytendaele uit Dendermonde
De installatie van de zonnepanelen verliep heel vlot en ik kreeg ook alle nodige documenten voor subsidies en groenestroomcertificaten. Voor het plaatsen van zonnepanelen raad ik iedereen Soloya aan!``
J. Delanghe uit Diepenbeek
Ik ben onder de indruk van de snelheid waarmee jullie werken. Ik vroeg een offerte aan, jullie belden mij op en niet veel later was alles al besproken en geregeld. Ook de installatie verliep zeer vlot.”
T. Hoornaerts uit Ninove
In onze vriendenkring deden heel wat wilde verhalen de ronde over installateurs van zonnepanelen. We waren dan ook op onze hoede toen we met Soloya in zee gingen. Achteraf gezien was dat nergens voor nodig!
N. Bolle uit Beringen
Mitsubishi ElectricDaikinPanasonic Aquarea warmtepompen

Ontdek onze

Op zonnepanelen

Tel +32 11 91 03 16

Voor zonnepanelen, warmtepompen, spouwmuurisolatie, zonneboilers en warmtepompboilers

 • Prosumententarief blijft van kracht tot 2020

Toon buttons
Verberg buttons